Huishoudelijke hulp Heerenveen

Huishoudelijke hulp Heerenveen.
Heeft u hulp in de huishouding nodig en woont u in de gemeente Heerenveen? Dan helpen wij u graag een handje!

De Schakel Huishoudelijke Hulp Heerenveen biedt Hulp in de huishouding vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Wanneer u vanuit de WMO Huishoudelijke Hulp in Heerenveen nodig hebt, krijgt u een vaste hulp. Naast de schoonmaakdiensten bij u thuis, heeft zij ook een extra functie; u zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen en het signaleren van uw gezondheid. Uw huishoudelijke hulp verdiept zich in wat voor u en uw omgeving belangrijk is, hoe het met u gaat en geeft uiteraard tips waar nodig voor eventuele extra ondersteuning en activiteiten. Wanneer nodig kan de huishoudelijke hulp een verpleegkundige inschakelen, om vrijblijvend een gesprek met u te voeren.

De kosten van hulp in de huishouding worden vergoedt door de gemeente Heerenveen, wanneer zij WMO aan u hebben toegezegd. Echter dient wel rekening te houden met een eigen bedrage, die door het CAK geïncasseerd wordt. Uw contactpersoon bij de gemeente vertelt u hier meer over.

Hoe vraagt u huishoudelijke hulp aan in Heerenveen?

Om huishoudelijke ondersteuning om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen aan te vragen, dient u eerst contact op te nemen met de Meitinkers van de gemeente Heerenveen. De WMO-consulent (Meitinker) komt bij u langs en bepaalt of u in aanmerking komt en geeft de indicatie.

De tweede stap is dat u aan de gemeente Heerenveen doorgeeft welke organisatie de huishoudelijke ondersteuning mag uitvoeren. Wanneer u kiest voor De Schakel Huishoudelijke Hulp, krijgen wij automatisch bericht van uw indicatie via de gemeente.

Wanneer uw aanmelding ontvangen is, nemen wij contact met u op voor een kennismaking en in een intakegesprek. Wij zoeken een passende vaste huishoudelijke hulp voor u. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is tussen u en uw huishoudelijke hulp. 

Waar levert De Schakel huishoudelijke hulp in Heerenveen?

Wij leveren in de gehele gemeente Heerenveen Huishoudelijke Hulp, namelijk in

– Heerenveen
– Akkrum
– Jubbega
– Oranjewoud
– Oudeschoot
– Oldeboorn
– Nieuwehorne
– De Knijpe
– Nes
– Oudehorne
– Tjalleberd
– Hoornsterzwaag
– Mildam
– Katlijk
– Luinjeberd
– Bontebok
– Haskerdijken
– Gersloot
– Terband
– Nieuwebrug
– Nieuweschoot

Benieuwd wat De Schakel Huishoudelijke Hulp voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Client ervaring

“ Ik heb mijn huishoudelijke hulp nu al 3 jaar van De Schakel Huishoudelijke Hulp. We hebben samen afgesproken wat zij moet doen, maar ook hoe ze het moet doen. Mijn hulp wordt ook bijgeschoold en zo weet zij precies hoe ze de juiste materialen moet gebruiken. Ze doet zo af en toe ook iets extra’s zoals de gordijnen even wassen, want ik kan niet meer op een keukentrapje klimmen. Zo rond de klok van 10.00 uur hebben we even pauze, dan kletsen we even bij over de dingen van alledag. Ik kijk er gewoon ook naar uit dat ze komt. “

Medewerker ervaring

“Ik vind het heel fijn om in de huishouding te werken bij De Schakel Huishoudelijke Hulp. Ik vind mijn werk heel dankbaar. Bij de ene mevrouw moet ik wat meer zelf doen en de andere mevrouw helpt mij zelf ook mee. Dat vind zij fijn. Dan staan we samen te poetsen en luisteren we ondertussen naar Omrop Fryslan. “

Meer weten? Neem contact met ons op.