Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp in Friesland en Drenthe.
Zoekt u iemand die uw huis kan schoonmaken, de bedden opmaakt, de ramen zeemt of bijvoorbeeld de was doet?

Dan helpt De Schakel Huishoudelijke Hulp u een handje! Hulp in huis wordt vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Wij bieden Huishoudelijke Hulp in Friesland en Drenthe. Naast de schoonmaakdiensten die de huishoudelijke hulp bij u thuis levert, heeft zij ook een extra functie; u zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen en het signaleren van uw gezondheid. Uw huishoudelijke hulp let goed op hoe het met u gaat, verdiept zich in wat voor u en uw omgeving belangrijk is. Ze geeft waar nodig tips voor extra ondersteuning en activiteiten. Wanneer nodig kan de huishoudelijke hulp de verpleegkundige inschakelen, om vrijblijvend een gesprek met u te voeren.

Wanneer uw gemeente WMO voor u heeft toegezegd, worden de kosten vergoed door uw gemeente. U dient wel rekening te houden met de verplichte eigen bijdrage, welke wordt geïnd door het CAK. Uw contactpersoon bij de gemeente vertelt u hier meer over.

Hoe vraagt u huishoudelijke hulp aan?

Om huishoudelijke ondersteuning om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen aan te vragen, dient u eerst contact op te nemen met het gebiedsteam van uw gemeente. Uw gemeente biedt huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De WMO-consulent komt bij u langs en bepaald of u in aanmerking komt en geeft de indicatie.

De tweede stap is dat u aan de gemeente doorgeeft welke organisatie de huishoudelijke ondersteuning mag uitvoeren. Wanneer u voor De Schakel Huishoudelijke Hulp heeft gekozen, krijgen de medewerkers bericht van uw indicatie via de gemeente.

Daarna nemen wij contact met u op voor een kennismaking en in een intakegesprek. Wij zoeken een vaste huishoudelijke hulp voor u, die bij uw situatie past. Natuurlijk zorgen we er ook voor dat het klikt tussen u en uw huishoudelijke hulp. 

Links Gebiedsteam WMO per gemeente

Hieronder treft u directe links naar het gebiedsteam WMO om huishoudelijke hulp aan te vragen, in de gemeenten waar wij actief zijn:
– Gebiedsteam WMO Opsterland
– Gebiedsteam WMO Weststellingwerf
– Gebiedsteam WMO Ooststellingwerf
– Gebiedsteam WMO Heerenveen
– Gebiedsteam WMO Hoogeveen
– Gebiedsteam WMO Meppel
– Gebiedsteam WMO De Wolden
– Gebiedsteam WMO Staphorst

Gemeente Opsterland Huishoudelijke Hulp De Schakel WMO     Gemeente Weststellingwerf Huishoudelijke Hulp De Schakel     Gemeente Ooststellingwerf Huishoudelijke Hulp De Schakel WMO   Logo gemeente Heerenveen Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke Hulp WMO Meppel De Schakel      Huishoudelijke Hulp WMO Hoogeveen De Schakel           Huishoudelijke Hulp WMO De Wolden De Schakel             


Hitteprotocol De Schakel Huishoudelijke Hulp

Download hier het hitteprotocol van De Schakel Huishoudelijke Hulp

De Schakel Huishoudelijke Hulp

Benieuwd wat De Schakel Huishoudelijke Hulp voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Client ervaring

“ Ik heb mijn huishoudelijke hulp nu al 3 jaar van De Schakel Huishoudelijke Hulp. We hebben samen afgesproken wat zij moet doen, maar ook hoe ze het moet doen. Mijn hulp wordt ook bijgeschoold en zo weet zij precies hoe ze de juiste materialen moet gebruiken. Ze doet zo af en toe ook iets extra’s zoals de gordijnen even wassen, want ik kan niet meer op een keukentrapje klimmen. Zo rond de klok van 10.00 uur hebben we even pauze, dan kletsen we even bij over de dingen van alledag. Ik kijk er gewoon ook naar uit dat ze komt. “

Medewerker ervaring

“Ik vind het heel fijn om in de huishouding te werken bij De Schakel Huishoudelijke Hulp. Ik vind mijn werk heel dankbaar. Bij de ene mevrouw moet ik wat meer zelf doen en de andere mevrouw helpt mij zelf ook mee. Dat vindt zij fijn. Dan staan we samen te poetsen en luisteren we ondertussen naar Omrop Fryslan. “

Meer weten? Neem contact met ons op.